22 juli 2007

Fiskafänge

De som läst min blogg i space live, har sett att vi varit på min svågers 70-årskalas.
Vi kom att tala om när vi firade midsommar tillsammans. Jag mindes när min svåger åkte med båten ut till en fiskare och köpte en stor rökt ål. Mmmmmmmmmmm så gott det var... när vi gick i land på en holme och han tog upp en slidkniv och vi fick stora ålbitar........min favoritfisk.

På midsommardagen fiskade jag....och aldrig, varken förr eller senare har jag fått så många gäddor. Det nappade hela tiden, och en del gäddor hoppade upp i
luften efter draget. En stor gädda fastnade i mitt byxben...där den ena kroken satte sig fast. Jag skrek och gapade att de andra skulle komma och hjälpa mig, de bara skrattade. Gäddan som satt fast med kroken nafsade efter mina fingrar när jag försökte lossa kroken från byxbenet....det har jag heller aldrig varit med om! Reven slingrade sig kring hela byxbenet av gäddans framfart. Det var en dans mellan mig och gäddan i det härliga midsommarvädret. Till slut avgick jag med segern och jag fick loss den argsinta gäddan. Hon glodde lika argsint på mig efter döden.

Ja, det var verkligen ett fiskafänge!

5 juli 2007

En kväll i "hål i väggen"

"Hål i väggen" är en pub i Sao Paulo, Brasilien. Jag och min man var bjudna dit av
en arbetskamrat till min man för att provsmaka den nationella drinken "Carperinga"
Den är mycket stark och innehåller bl a sockerrörsbrännvin.

Efter att ha inmundigat några glas(små) av denna dryck skulle vi gå upp till hotellet som låg tvärs över gatan.
Till vår förskräckelse fanns det ingen el som fungerade och vi bodde på 15:e våningen.
Det blev att traska upp för de smala trapporna 15 våningar upp och i kolmörker........... fast det gjorde ingenting för på varje trappavsats var det någon som gav mig en kram i skydd av mörkret....... inte dumt alls faktiskt.