22 juli 2007

Fiskafänge

De som läst min blogg i space live, har sett att vi varit på min svågers 70-årskalas.
Vi kom att tala om när vi firade midsommar tillsammans. Jag mindes när min svåger åkte med båten ut till en fiskare och köpte en stor rökt ål. Mmmmmmmmmmm så gott det var... när vi gick i land på en holme och han tog upp en slidkniv och vi fick stora ålbitar........min favoritfisk.

På midsommardagen fiskade jag....och aldrig, varken förr eller senare har jag fått så många gäddor. Det nappade hela tiden, och en del gäddor hoppade upp i
luften efter draget. En stor gädda fastnade i mitt byxben...där den ena kroken satte sig fast. Jag skrek och gapade att de andra skulle komma och hjälpa mig, de bara skrattade. Gäddan som satt fast med kroken nafsade efter mina fingrar när jag försökte lossa kroken från byxbenet....det har jag heller aldrig varit med om! Reven slingrade sig kring hela byxbenet av gäddans framfart. Det var en dans mellan mig och gäddan i det härliga midsommarvädret. Till slut avgick jag med segern och jag fick loss den argsinta gäddan. Hon glodde lika argsint på mig efter döden.

Ja, det var verkligen ett fiskafänge!

9 kommentarer:

ANNA-LYS sa...

Love Your Life-Stories!!!!

Hade någon möjligen en videokamera att föreviga dansen mellan taggig rosenknopp och sylvass gäddhona?

TACK!

Puss och Kram

brigida sa...

Digitalkameran var inte uppfunnen och varken gäddan eller jag var stilla så länge att vi hade fastnat på en bild. Det var en yster dans.
Kram kram

ANNA-LYS sa...

ha ha ... du är eldig du!!!!

(( kram ))

ANNA-LYS sa...

Always nice talking to YOU! ;-)

FANCY sa...

Gädda som dansar het salsa eller var det kanske en tango med dej. Gäddor är ...hmmm....tempramentsfulla.
Tack för att du gjorde mej uppmärksam på knaset på min sida. Det har tagit en tag att hitta det men tror att jag fixat det.

Kram

FANCY sa...

När storfeskarn talar om...lalala...jadu biggan du kan konsten att berätta dina storys...den här är underbar. Den tåls att läsa om flera gånger...:-)))

Anonym sa...

Hej Annalys och Fancy! Konstigt att inga andra personer har hittat hit men det gör ingenting för jag har ju spaces live som jag börjar få ordning på igen efter senaste uppdateringen.
Jo, jag tycker det är roligt att skriva små berättelser om saker som jag upplevt varvat med lite vardagliga händelser under nutid och händer det något spännande så
bubblar det ur mig direkt till
vänner i IRL och på nätet. Det är ju oxå roligt att skriva om någon resa man gjort och även roligt för andra att läsa (tror jag). Millroll gör det på ett trevligt sätt och även Bozanova gjorde det
förr i tiden..... Ni två är ju mera intresserade av bilder och det är många nu på space som håller på och tillverkar egna bilder. Tror att det skulle ta alldeles för mycket tid för mig.

Tack för kommentarerna och vi får se om det blir några flera bloggar
här.
Natti natti från brigida

ANNA-LYS sa...

Hej min vackra cyberros!

Vill önska Dig en solig helg från en gungande tillvaro ;-)

Puss & Kram

Anna-Lys

ANNA-LYS sa...

Det rer sig ;-)